Новости Манифестације ВИДИКОВАЦ

Rent a Bike

Ред вожња

Занимљивости

Чамац на Тиси

Дарко Краљић (1920. Загреб – 1998.Београд) се сматра пиониром југословенске забавне музике. Компоновао је музику за много популарних песама, као што су Звиждук у осам, Сомборске руже, Девојко мала, Чамац на Тиси и друге.
Детаљније...

Сенћански марципан

Сенћански марципан Марципан је десерт од бадема и шећера, са додацима или без њих, обликован на најразличитије начине који се служи самостално или се користи као пуњење, односно фил. Повезујемо га са детињством, важним датумима и празницима. Марципаном се исказује поштовање, захвалност, носи се као поклон, али и изјављује се љубав.
Детаљније...

WINE – ART - HISTORY

Туристичка организација општине Сента је 29. марта 2016. године одржала свечану презентацију јединственог вина под називом „1697“, као својеврсног резултата сусрета вина, уметности и историје.
Детаљније...

БИТКА КОД СЕНТЕ - НАША НАЈВЕЋА СЛИКА

Од 1786. г. слободан и краљевски град Сомбор постао је, уједно, и административно средиште Бачке жупаније, која је 1802. г. преименована у Бачко-бодрошку жупанију. Између 1805. и 1808. г. подигнуто је у Сомбору двоспратно жупанијско здање, које је дограђено и обновљено између 1880. и 1882. године. Сомборци су ову зграду једноставно прозвали „Жупанија“ или „Вармеђа“.
Детаљније...
Minden jog fenntartva © 2013
coded by NetSistem designed by Erdsoft