Новости Манифестације ВИДИКОВАЦ

Rent a Bike

Ред вожња

Музеји

Градски музеј

У изложбеној сали приземља музеја који се налази у источном крилу палате парохије се може наћи материјал из палеонтологије, археологије и локалне историје (предмети и писани документи у вези сенћанске битке).
Детаљније...

Кућа старих заната

Кућа старих заната очекује посетиоце и нуди им заоставштину скоро потпуно несталог салашарског света, као и целокупну опрему 20 старих радионица, иста се састоји од више од 10 000 старих предмета.
Детаљније...

Етно кућа "Магдин Дом"

Етно кућа “Магдин дом” је настао у Торњошу захваљујући дугогодишњем раду на сакупљању старих предмета од стране Магде Сабо, васпитачице у пензији.
Детаљније...

Школа у Адахатару

Адахатар, живот на салашу, припада Сенћанској општини, селу Горњи Брег. Из села води 11 километара дуг асфалтни пут ка преосталим салашима, и у центар салашког света. Ту је била последња салашка школа Потисје. На почетку прошлог века, ту је било смештено отприлике око 600 салаша са преко 1000 становника. Временом, људи су се пресељавали у околина села и градове. Салаши су застарели, а на месту њих су направљене оранице. Данас је остало око 50 салаша у околини са око стотинак становника.
Детаљније...
Minden jog fenntartva © 2013
coded by NetSistem designed by Erdsoft